Want your
own Fotopage?







 
Zaharah's FotoPage

By: Zaharah Osman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 23-Jun-2010 05:14 Email | Share | | Bookmark
Berbasikal di Bukit Cerakah....

Beli tiket di kaunter ticket....kira kepala ya cukup tak...
Aduyaii....asyik naik bukit jer Ma...letih arr...
Eii cepatlah sikit...Mak Mah yg dah tua pun boleh sampai dulu...
View all 8 photos...
Bukit Cerakah Shah Alam..... alahai...dah gi masa anak2 kecil dulu...tahun berapa ntah...gambar digital pun takde lagi masa tu nak tunjuk...huhu...ehh masa tu Ira ngan Arsyad belum ada lar...haha tahun 1998 kot... gi masa musim bunga kat rumah 4 musim tu...Gi sekali ngan Maksu..Maksu tengah belajar kat UKM masa tu.

Dah berapakali cuti sekolah entahnya Acik dan Cik Lin ajak ke sana , tapi kami tak dapat ikut sbb ada hal lain.... since dah duduk di Blue Wave Hotel Shah Alam, dekat sangat nak ke sana, so jom lah kita gi kejap...kena check-out dr hotel sebelum 12.00 tgh so pagi kami ke sana. Tak ramai sangat lagi orang yg datang maklumlah hari khamis...lagiun masih awal pagi...

Di sana kami cuma berbasikal...kami ber 7 yg naik basikal, Acik dan anak2 yg masih kecil naik bas....Mama, Ira, Hana, Nurul, Aqila, Cik Lin dan Arsyad the only boy yg ikut... jadiiii lahhh...Harga sewa 1 basikal RM3, boleh pilih nak naik basikal yg mana satu... waduhhhh dah tua-tua ni tak larat nak mengayuh basikal kat kawasan hutan berbukit ni...lebih banyak menyorong basikal daripada menunggangnya....

Ira ngan Arsyad termasuk mama hehe...kira tough juga compare ngan kakak2 dia tu....kayuh 5 minit berenti 15 min... jauh tertinggal kat belakang haha....

Sebab letih berbasikal dan mengayuh nak kira cepat sampai jer, langsung lupa nak snap gambar... cuma ni jer yg sempat dirakam....alamakkkk.....nak kena gi lagi ler nampaknya...



Kami ambil jalan yg dekat jer sbb ada masa lebih kurang 1 jam jer, lepas ni nak cepat balik hotel. Cuma sempat melalui taman Arnab, Taman Kuda, Laman Padi dan Camping Site jer...then patah balik ke kaunter... mencungap dibuatnya. Sesampai di sana, bayar sewa basikal dan cari airrrrr...dahaganya.... Tadi bawa 1 botol mineral jer, minum 7 orang mana cukup.... air kelapa, sprite, 100plus... oren... apa lagi ada...tak cukup ni air mineral la pulak...huaaa.... mak eiii banyaknya minummmm...

Lagipun kali ni memang fokusnya nak berbasikal... dah niat nak berbasikal so Allah bagi masa kat kita larat berbasikal jer lah....next time kita naik bas pulak yae.... ada jumpa tempat camping...cam seronok jer,,,, kita camping kat sini best jugak kan....InsyaAllah lain kali.....

Layannnnn....


Tuesday, 22-Jun-2010 05:45 Email | Share | | Bookmark
ICT Shah Alam

Ni dari luar....
lampu pokok krismas yg besar & tinggi...
 
View all 15 photos...
Minggun pertama cuti sekolah 8 jun ayah kena bagi seminar kat Blue Wave Hotel Shah Alam.... haha dekatnya ngan BBBangi.... jadilah dari tak ke mana-mana kannnnn.... 45 min perjalanan dah sampai....

Dapat bilik ala-ala suite gitu....luasnya....dengan 3 orang anak memang lovely.... ehh lupa amek gambor dalam hotel yuuu.....Kul 6 ptg family Acik dan Cik Lin sampai...hai kalau diorang takde mama memerap dalam bilik jer lah...mama bukan tau selok belok S. Alam... dr Bangi ke Klang tau ler....

So melepak lah diorang kat hotel jap...lepas solat maghrib kami beredar ke ICT, Shah Alam. Mujur diorang dah buat mee goreng, ayam goreng KFC dan air minuman.... mangkanya kami pun berpiknik kat depan ICT tu.... hehehe rupanya kami jer yg jakun berpiknik kat situ ...org lain datang just tengok lampu....

First round diorang masuk punyalah lama... kami yg jaga tempat lepak menunggu sambil mengunyap makanan yg ada hahaha.... dah malam2 ni lapor la pulak.....

Bila diorang datang balik...kami yg tinggal la pulak masuk tengok lampu....masyaAllah malam rabu pun ramai orang dalam tu rupanya...padat sungguh...nak gerak pun payah, nak klik2 pun susah ...setiap kali nak snap ada jer org lalu lalang..... so tangkap mana yg dapat jer lah....

Wahhhh...tak puas hati cenggini...kena datang lagi nihh.... sbb actually tempat ni tak sempurna lagi.... banyak benda yg belum siap...masih dlm pembinaan....

so warga kota yg nak menghabiskan masa di waktu malam jom layan ICT Shah Alam... kena datang malam jer ler... datang siang idak mengerlip ler lelampu tu.....

memang cantik dan comel2 lampu2 nya...tak sempat nak snap banyak gambor pun.....



Sunday, 20-Jun-2010 13:56 Email | Share | | Bookmark
Princess in the family....

Bunga ni cuma princess2 jer yang ada...
Shasha suka jadi princess.....
Princess nak bagi bunga kat maksu....
View all 6 photos...


Sunday, 20-Jun-2010 03:55 Email | Share | | Bookmark
MAJLIS PERTUNANGAN MAKSU

upacara mencabut bulu ketiak ayam dan itik huhu
Arsyad dah cekap...org lain sekor xsiap dia blh cabut 2 ekor
rama-rama besar siap datang juga....
View all 15 photos...
Khamis 10 Jun.... keluarga berkumpul... family Cik Lin, Cik Sabariah antara yg hadir awal, tolong kemas rumah dan buat Muffin....

Jumaat 11 Jun.... tengahari ayah semelih 6 ekor itik dan 9 ekor ayam kampung...lepas tu gi bagi Seminar kat Blue Wave Hotel Shah Alam....tinggal lah anak2 dara mencabut bulu itik dan ayam....hehe guuud ekspiriennnnssss....sbb ada yg first time mencabut bulu2 tu...kitorang dah biasa...Mama dan CIk Lin potong daging itik dan ayam... petangnya Abang semelih lagi 5 ekor itik dan anak2 Na dan abang Omar tolong cabut bulu dan potong daging itik...

Dah siap semua...ayam dan itik mulai dijerang atas dapur sekejap.....supaya kekal freshh....

belah malamnya keluarga Pakcik Husin, pakcik Omar dan Pakcik Ali datang rewang....yg lelaki rewang masak, yg mak2 rewang siapkan barangan untuk dimasak...anak2 dara tolong maksu siapkan barang hantaran .

pakcik Ali, pakcik Husin dan pakcik Omar masak rendang itik ...eh pakcik Syah pun ada, dai mai dengan mak dia..ibu mertua cik Sabariah.....huhu lega ada orang tua boleh korek rahsia resepi sedap2..hehehe....

lepas tu kami mesyuarat...bincang apa nak cakap esok ni....hihi...kul 2 pagi baru siap... tidor ler mana sempat....

Paginya 6.30 dah mulai ke dapur semula... takut tak sempat masak...huhu...

kul 8.30 keluarga Pak Long dan Cik Ayu sampai..... upacara memasak diteruskan...rendang itik, asam pedas ayam kampung, sambal goreng jawa, ikan masin goreng, sambal belacan, pajeri terung, ayam goreng rempah, ikan masin......air stoberiii ais, yg ni anak2 dara yg buat.......

Sabtu 12 June,pukul 11.45 pg tetamu yg dinanti sampai maka bermulalah upacara Pertunangan serba ringkas tapi meriah jugak...hahaha First time jadi tuan rumah majlis cenggini....suspen giler...sebenarnya mlm tadi susah betul nak tidor....siap bangun solat hajat...minta Allah bantu kami...dan nak bagi hilang gabra.... ...

Alhamdulillah lepas ni pandailah macamana nak meraikan majlis pertunangan anak sendiri...dan lepas ni InsyAllah majlis nikah dan kenduri kahwin maksu pun buat di sini...bertambahlah pengalaman kami....InsyaAllah... moga keluarga kami diberkati Ya Allah.....


Wednesday, 16-Jun-2010 06:34 Email | Share | | Bookmark
Ayah Ke Switzerland

 
 
 
View all 15 photos...
Selepas majlis pertunangan Maksu pada Sabtu 12 Jun, belah malamnya ayah berangkat ke Zurich, Swirtzerland sampai 19 Jun...huhu lamanya...

Kelam kabut juga sebab sebelum ni dah lah kalut tiap hari....sebab menyiapkan persediaan majlis tunang maksu...

antara tempat menarik di Swiss....tapi nak cari makanan halal memang takde...

Ma bekalkan ketupat dan ayam goreng pun basi sebab hotel yg ayah duduk takde peti ais dan kettle....

buat kopi pun guna air shower jer.....la hai shiannya....

Ayah ke sana atas jemputan Geoburgg...kompeni yg buat cable dan peralatan untuk mengatasi masalah cerun, tebatan banjir dan hal2 berkaitan kejuruteraan cerun. As a senior Geologist yg ekspert dlm Geological Engenering ayah dilantik untuk koncult kegagalan cerun kat merata Malaysia....asal ada cerun runtuh jer diorang panggil ayah minta advice.... cenggitu lah kot lebey kurangnya......

jom layan Swiss.....hummm teringin gak nak ke sana ...entah bila...huhu....


[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2008.

ns4008229.ip-198-27-68.net