Zaharah's FotoPage

By: Zaharah Osman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 23-Jun-2010 05:14 Email | Share | Bookmark
Berbasikal di Bukit Cerakah....

Beli tiket di kaunter ticket....kira kepala ya cukup tak...
Aduyaii....asyik naik bukit jer Ma...letih arr...
Eii cepatlah sikit...Mak Mah yg dah tua pun boleh sampai dulu...
Nurul dan Aqela macam dah nak give-up jer....huhu jauh ke lg..
Wahh tengok siapa kat depan....
Mak oiii banyak nya minum air....letih giler ...
 
 
Bukit Cerakah Shah Alam..... alahai...dah gi masa anak2 kecil dulu...tahun berapa ntah...gambar digital pun takde lagi masa tu nak tunjuk...huhu...ehh masa tu Ira ngan Arsyad belum ada lar...haha tahun 1998 kot... gi masa musim bunga kat rumah 4 musim tu...Gi sekali ngan Maksu..Maksu tengah belajar kat UKM masa tu.

Dah berapakali cuti sekolah entahnya Acik dan Cik Lin ajak ke sana , tapi kami tak dapat ikut sbb ada hal lain.... since dah duduk di Blue Wave Hotel Shah Alam, dekat sangat nak ke sana, so jom lah kita gi kejap...kena check-out dr hotel sebelum 12.00 tgh so pagi kami ke sana. Tak ramai sangat lagi orang yg datang maklumlah hari khamis...lagiun masih awal pagi...

Di sana kami cuma berbasikal...kami ber 7 yg naik basikal, Acik dan anak2 yg masih kecil naik bas....Mama, Ira, Hana, Nurul, Aqila, Cik Lin dan Arsyad the only boy yg ikut... jadiiii lahhh...Harga sewa 1 basikal RM3, boleh pilih nak naik basikal yg mana satu... waduhhhh dah tua-tua ni tak larat nak mengayuh basikal kat kawasan hutan berbukit ni...lebih banyak menyorong basikal daripada menunggangnya....

Ira ngan Arsyad termasuk mama hehe...kira tough juga compare ngan kakak2 dia tu....kayuh 5 minit berenti 15 min... jauh tertinggal kat belakang haha....

Sebab letih berbasikal dan mengayuh nak kira cepat sampai jer, langsung lupa nak snap gambar... cuma ni jer yg sempat dirakam....alamakkkk.....nak kena gi lagi ler nampaknya...



Kami ambil jalan yg dekat jer sbb ada masa lebih kurang 1 jam jer, lepas ni nak cepat balik hotel. Cuma sempat melalui taman Arnab, Taman Kuda, Laman Padi dan Camping Site jer...then patah balik ke kaunter... mencungap dibuatnya. Sesampai di sana, bayar sewa basikal dan cari airrrrr...dahaganya.... Tadi bawa 1 botol mineral jer, minum 7 orang mana cukup.... air kelapa, sprite, 100plus... oren... apa lagi ada...tak cukup ni air mineral la pulak...huaaa.... mak eiii banyaknya minummmm...

Lagipun kali ni memang fokusnya nak berbasikal... dah niat nak berbasikal so Allah bagi masa kat kita larat berbasikal jer lah....next time kita naik bas pulak yae.... ada jumpa tempat camping...cam seronok jer,,,, kita camping kat sini best jugak kan....InsyaAllah lain kali.....

Layannnnn....


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net