Zaharah's FotoPage

By: Zaharah Osman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 3-Feb-2009 15:05 Email | Share | Bookmark
HAIWAN PELIHARAAN KAMI...

Ikan koi...
Ikan tongsan...he he..besar nanti kita ngappp
Rabbit yg orang bagi...
Ayam serama champion...
Serama juara...
Itik muscovy yg dah ready utk disemelih...huhu buat rendang best
Boleh memancing di kolam itik ni...ada lah anak ikan...
Sepasang serama...siibu sedang mengeram..
Itk telur sedang berenang riang...
Mula nak bela ayam kampung jer...lepas tu bela itik telur...cam tak cukup besar jer kalau nak semelih...bela itik muscovy pulak... hemm daging dia memang best...tapi dia red meat..then .ada jiran offer arnab..dah dapat free 2 ekor..sbb jantan semua kesian pulak...beli pulak 2 ekor betina...dah la jadi 4 ekor...

Then kawan bagi sepasang ayam Serama...maka bermula lah episod memelihara ayam berharga nih...la ni dah ada 10 ekor...hemmm...cantik2 diorang ni....

Tengah berangan mikir lepas ni nak bela apa pulak...emm ada pulak jiran pasang jaring tetiba terperangkap sepasang burung terkukur... ambil bela...siap buat rebannya yg ekslusif pulak...emmm tapi sebenarnya haiwan pertama kita bela adalah ikan...he he...teringat ikan koi dlm 10 ke 12 ekor dalam aquarium kita tinggal pergi holiday ke Perlis seminggu...balik2 tengok dah terapung mati...hu hu sedihnya.. .dah 8 tahun bela...

Lepas tu bela ikan gitu2 jer...ikan sepat. siam ..dan ikan2 yg sewaktu harga dengannya...yg murah2 jer...nak sebut nama pun cam tak glemer jer... bukan makin bertambah...makin kurang ada la.... sbb tak rajin bersihkan aquarium....


Rumput lembu err rumput ke tu...cam pokok jer besarnya... dah gemuk2 dan membiak...hemmm nampaknya lepas ni kena bela at least kambing...pas tu lembu...

jom tengok...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net