Zaharah's FotoPage

By: Zaharah Osman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 17-Sep-2008 16:20 Email | Share | Bookmark
KUIH RAYA 2008...BUAT SENDIRI...

Popia yg dah dipotong 6...
Sambal kering Myanmar...
Cara menyimpul ...
Arsyad pun pandai buat...
Yang dah siap disimpul....
Yang dah digoreng....
Mencanai dan menerap Tart-rose, guna penutup btl sos tiram
Dah siap dibakar..okey lah gak hasil kerja anak2
Ayah dapat hamper biskut raya dari kawannya...
Tahun lepas cuma buat Dragon ball jer... tahun ni dengan galakan dan paksaan anak2 nak buat kuih raya sendiri... buat yg senang2 dan sempoi2 jer....

Hari ni dapat buat dua perkara- popia simpul...dan Tart-rose....

Yati kata kat JB Popia simpul RM35 untuk 1 kg... biar betul... jom lah try buat ..biasa orang buat guna serunding daging atau sardin sebagai inti, tapi kita try guna sambal Myanmar untuk inti dia...hem..nasib baik dah buat separuh malam tadi, dapatlah merasa.... not bad, cuma saiznya ajer agak besar drpd yg biasa orang buat...maklumlah yang menolongnya anak2 kalau buat kecil2 sangat nanti diorang give-up pulak...



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net