Zaharah's FotoPage

By: Zaharah Osman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  >  >>]    [Archive]
Friday, 26-Feb-2010 06:44 Email | Share | | Bookmark
ANAK-ANAK BERGAYA DENGAN BUSANA MUSLIMAH

AM02 Aqela Mix Ungu selesa digayakan..kainnya lembut..
AQ87C Aqela Green...ni baju fave Iera
ASK02 Ana Soleha Kids Ungu...kain spandex sesuia utk berenang


Monday, 25-Jan-2010 12:37 Email | Share | | Bookmark
LIRIK LAGU BEST-BEST JER....

 
 
Asma Allah
by Sami Yusuf
Lyric by Bara Kherigi

Please listen to this song! Semoga Allah bukakan pintu rahmatNya kepada kita.. Amin

http://www.youtube.com/watch?v=fNrRQh9ob2s

Raheem, Kareemun, 'Adheem, 'Aleemun, Haleem, Hakeemun, Mateen
(Merciful, Generous, Incomparably Great, All-KnowingForbearing, Wise, Firm)

Mannaan, Rahmaanun, Fattaah, GhaffaarunTawwaab, Razzaaqun, Shaheed
(Bestower of blessings, Most Compassionate, Opener, ForgiverAccepter of Repentance, Provider, Witness)

Allahumma salli 'ala Muhammad, wa aali MuhammadYa Muslimeen sallou 'alayh
(O my Lord send salutations upon MuhammadAnd upon the Family of MuhammadO Muslims, send salutations upon him)

Allahumma salli 'ala Muhammad, wa sahbi MuhammadYa Mu'mineen sallou 'alayh
(O my Lord send salutations upon MuhammadAnd upon the Companions of MuhammadO believers, send salutations upon him)

Lateef, Khabeerun, Samee', BaseerunJaleel, Raqeebun, Mujeeb
(Gentle, All-Aware, All-Hearing, All-SeeingMajestic, Watchful, Responsive)

Ghafur, Shakourun, Wadud, Qayyumun Ra'uf, Saburun, Majeed
(Forgiving, Appreciative, Loving, Self-Existing by Whom all subsistMost Kind, Patient, Most Glorious)

Allahumma salli 'ala Muhammad, wa aali MuhammadYa Muslimeen sallou 'alayh
(O my Lord send salutations upon MuhammadAnd upon the Family of MuhammadO Muslims, send salutations upon him)

Allahumma salli 'ala Muhammad, wa sahbi MuhammadYa Mu'mineen sallou 'alayh
(O my Lord send salutations upon MuhammadAnd upon the Companions of MuhammadO believers, send salutations upon him)

Allahu Akbar, Allahu Akbar, La Ilaaha Illahu, Al Malikul Quddoos
(God is Greater, God is GreaterThere is no god but Him, the King, the Most Holy)

Allahu Akbar, Allahu Akbar, Ya Rahmanu irham dha'fana
(O Most Compassionate! Have compassion on our weakness)

Allahu Akbar, Allahu Akbar, Ya Ghaffaaru ighfir thunoubana
(O Forgiver! Forgive our sins)

Allahu Akbar, Allahu Akbar, Ya Sattaaru ostour 'ouyoubana
(O Concealer! Conceal our defects)

Allahu Akbar, Allahu Akbar, Ya Mu'izzu a'izza ummatana
(O Bestower of honour! Bestow honour on our Ummah)

Allahu Akbar, Allahu Akbar, Ya Mujeebu ajib du´┐Żaa'ana
(O Responsive One! Answer our prayers)

Allahu Akbar, Allahu Akbar,Ya Lateefu oltof binaa (x3)
(O Gentle One! Show gentleness to us)Oltof binaa(Show gentleness to us)

Lagu ni pun best , anak2 yg suka...dah dengar banyak kali tersuka la pulak....

http://www.youtube.com/watch?v=DrE89wwlX70


Thursday, 21-Jan-2010 02:36 Email | Share | | Bookmark
BIRTHDAY IERA 11 TAHUN

Kek comel Dora the explorer
 
Eiii jatuh air liur....
View all 6 photos...
Birthday pada 17 Januari... 11 tahun lalu 17 hb Januari 1999 ni bersamaan 28 Ramadhan 1420 .. bulan puasa...lagi 2 hari nak raya...esoknya boleh discharge then balik rumah...maka kami tidak dapat beraya di kampung pada tahun tersebut........

Alhamdulillah...sihat semuanya...dapat lagi sorang anak dara...Nazhiratul Husna, nama ni ayah yg pilih hasil senarai pendek yg mama bagi...

Selepas seminggu, Ustaz Badrul Amin datang menziarahi kami kerana ada urusan kerja di sini...so kami menjemput dia untuk mentahnikkan Iera...

Ustaz kata panggil Husna, tapi dah kakaknya dipanggil Hana...susah juga nanti... so kami panggil manjanya Iera...sekali panggil tak menyahut...panggil nama penuh...

Balik ke kampung Perak lagi pening...anak nama Hana, adik ipar Suzana panggil Na, Biras ke tiga Zanariah panggil Nana, Biras bongsu pun Na jugak.... udahnya kena panggil nama penuh

Berbalik kepada sambutan birthday ni kami raikan lewat sbb ahad lalu 17 hb Ayah masih di Terengganu... balik rumah demam pulak...so mama beli kek kecil jer...


Wednesday, 30-Dec-2009 14:39 Email | Share | | Bookmark
TERBANG KE KUALA TERENGGANU

Menunggu Tren di Putra Jaya untuk ke KLIA..
Krew tengah memunggah luggage ke perut kapalterbang...
Pantang jumpa air... kalau boleh nak menyelam jer...
View all 12 photos...
26 hb Dec 2.30 ptg sampai KTganu kul 3.30 ptg.... gitu gini cari kereta sewa dll.... kul 4.00 baru selesai...

Memula sampai Ganu mesti pekena keropok lekor dulu... Gerai ni terletak dalam perjalanan dari airport ke bandar.....tempat yg paling kami suka...alaarrr lupa nak amek gambor...sedap keropok kat sini... 30 batang sekali ngap jer kami berlima.... anak2 kata tak cukup...walhal mama yg lebih naknyaaa...oder lagi 20 batang ...tak sempat sampai hotel dah habisss....

Kami menginap di Hotel Primula...then 28 hb pagi Isnin Mama bawa anak-anak ke Pasar Payang beli baju batik...dan keropok...sebenarnya hari ahad semalam dah try datang tapi dah tawaf 3 kali cari parking tak jumpa terus cari gerai makan....hihi...

Petang Isnin kami melawat Masjid Terapung dan ke gerai keropok 008..sampai dah magrib, so beli bungkus jer...then dinner kat Restoran Lempeng....makan ikan dan udang goreng tepung... sedappp.... anak2 sempat main anak kucing dan arnab yg dibiar melompat liar...tapi jinak...

Tahun ni dah 4 kali ayah ke Terengganu sbb urusan kerja projek pembinaan Istana Sultan .... dan projek muzium Batu bersurat... Mid Jan 2010 kena pergi lagi...



Tuesday, 29-Dec-2009 03:05 Email | Share | | Bookmark
MUZIUM KESENIAN ISLAM TERENGGANU

Di hadapan pintu masuk...
Cantiknya monumen nii...Kul Sharif Mosque, Kazan Rusia
Monumen Masjid Besar Agadez
View all 21 photos...
Pada 29 Dis 2009 Selasa, sebelum berangkat pulang sementara menunggu flight jam 3.30 petang kami sempat melawat Taman Tamadun Islam di Kuala Terengganu....

Kami tak sempat melihat semua monumen masjid yang ada, kerana perlu bergegas ke Masjid Kristal untuk solat Zuhur dan Asar sebelum mendaftar masuk ke Lapangan Terbang...

Cuaca pada tengahari ni tidak begitu panas ...agak redup dan mendung...hembusan angin pantai timur sesekali menyapa membuat kami tidak begitu letih berjalan...

Bila terrasa letih kami berehat sebentar di dewan tontonan yang ada...video yang ditayangkan mengambil masa 10 minit... ada penonton yang sempat melelap mata ....bagi menambah ilmu....ermmm bagus juga tempat ni, terutama untuk pelajar.... mujur anak2 selesa dan menunjukkan minat semasa lawatan ni...


[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net