Want your
own Fotopage?








 
Zaharah's FotoPage

By: Zaharah Osman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  >  >>]    [Archive]
Thursday, 20-Jan-2011 02:05 Email | Share | | Bookmark
TSHIRT LABUH MUSLIMAH

FG21 Faezin Guava RM42 ada M- XL
FL22 Faezin Lavendar RM42 Tiada stok
FM23 Faezin Mustard-Black RM42 ada M,
View all 35 photos...
Sila layari http://tshirtmuslimah-zatajul.blogspot.com/ untuk melihat stok terkini....


Sukar mendapatkan tshirt yang labuh, longgar dan sesuai untuk muslimah... juga remaja...?



Tempahan juga boleh dibuat melalui email kepada zatajul@gmail.com nama. alamat, no telefon, saiz dan kod baju yang dikehendaki.
Pembayaran boleh dibuat melalui akaun Maybank: Zaharah Osman 1622 6329 0818
@ CIMB 1247 0083 8605 25
[/size]


sms 016-215 1392


Friday, 20-Aug-2010 03:11 Email | Share | | Bookmark
BUAT TAUGEH SENDIRI...

Laci plastik 3 tingkat....
Alat merenjis air....
Ni rupanya taugeh selepas 24 jam....
View all 9 photos...
Taugeh ni memang jarang yg amat sangat mama beli, sbb tak suka makan...



Iera yg suka sangat makan taugeh... macamana entahnya dia boleh suka kat taugeh, tak tau lah... abang2nya semua tak suka taugeh... kalau masak mee ke kue tiaw tak pernah masuk taugeh, kalau letak juga alamat mengaislah diorang mencari taugeh...then penuh keliling pinggan tu dengan taugeh... hummm...

Mulanya ayah buat taugeh ni sbb nak bagi makan kat ayam, itik sbb taugeh ni banyak protein... search dlm intenet cari cara buat taugeh.... tanpa diduga ayah boleh beli kacang hijau 10 kg...masyaAllah... biar betul...

Siap beli rak berlaci plastik...Hana ingat nak buat isi baju dalam ke seluar dalam ker....disuruhnya letak dlm bilik dia..haha

Rendam kacang hijau selama 8 jam- then toskan'

Sediakan penapis, letak kertas bersih...ayah guna kertas A4...renjis air bagi lembap

Taburkan rata kacang hijau atas kertas.... renjis sedikit air

Masukkan dalam laci, tutup rapat biar gelap...

Renjiskan air setiap 4-5 jam

Selepas 48 jam akar dan badan taugeh akan memanjang...

Bahan buat kerabu:

Secawan kelapa parut- putih

Semangkuk taugeh- buang ekor ehh akar...

10 bj cili padi- hiris

3 bj cili merah- hiris

3 bj bawang putih- hiris

secawan ikan bilis

sedikit belacan

Cara buat kerabu:

Goreng tanpa minyak kelapa parut hingga kekuningan dan naik bau- ketepikan

Goreng semua bahan hiris- cili padi, cili merah, bawang, belacan, bawang putih dan bilis - toskan

Tumbuk semua bahan yg digoreng, masukkan kelapa yg dah digoreng.sedikit, supaya senang nak tumbuh.......

Gaul kelapa dan bahan yg ditumbuk, then bubuh sedikit garam. gaul rata...

Taugeh tidak perlu dicelur.... bilas dan toskan jer...ehh semalam mama buat lupa nak basuh taugeh lahhh....hahaha... nasib baik buat sendiri...kira bersih lah...

Gaul perencah dan taugeh. Rasanya rangup....

Makan ngan nasi putih panas, tak payah guna kuah.... semalam mama makan ngan tempe goreng celup tepung KFC.... wahhh lazatnya...

Ayah makan kerabu ni habis.semangkuk...sampai lupa nak makan lauk......







Thursday, 19-Aug-2010 14:40 Email | Share | | Bookmark
MASAK APA PUASA NI....

Mee Yee Kungfu...feveret Arsyad...
berbuka & sahur licin pinggan...nasi tak sempat makan
Talam ubi 2 lapis...bawah ubi atas pun ubi...
View all 10 photos...


Monday, 12-Jul-2010 10:35 Email | Share | | Bookmark
DINNER KAT HOTEL..... KL

 
 
 
View all 9 photos...
Bekas Students ayah kat UM yg 2 orang ni dah buka kompeni sendiri...alhamdulillah mereka berjaya....sebagai tanda kesyukuran diorang jemput pensyarahnya dinner kat Hotel..... ni....hehe sebenarnya dah lupa lah tu nama hotelnya...hahaha....

Bagi mengambil hati anak2 yg akan ditinggalkan di rumah...huhu...mama masakkan diorang pasta, nasi goreng kampung USA dan Triffle...... berbaloi tuhhhh....cam makan kat Hotel gak kan....



Sunday, 27-Jun-2010 14:33 Email | Share | | Bookmark
Ziarah Aiman di KMM

Umm yummmy.... bila dah sejuk lagi best...
Kek ais kerim... kek pandan dan ais kerim pelangi...
tu dia...melting dah aiskerimnya...cover ngan coklat lagi...yumm
View all 9 photos...
Dah lama Aiman tak balik.... rungut ayah ... hummmm...ya ke...bukan Cuti Hari Wesak haritu dia dah balik ker....baru sebulan...

emmm.... sbb ayah selalu sangat meninggalkan anak2 dan mama out station berhari-hari tu yg terasa sangat anak yg sorang ni tiada di rumah...setiap kali balik dr mana2 yg jauh di mata ni lah teringat2... huhu....ok jom lah kita gi siasat apa dibuat anak yg sorang ni....

Dari semalam Mama dah siap buat Tiramisu... ni untuk Aiman tau... alaaaaaaarrrr mana aci...ira, arsyad, hana, abang pun nak juga.... ya lah ya lah.... eii korang ni dah selalu makan pun tak jemu2 ke....Kalau yg beli punya memang jemu, mama buat tak jemu...sahut abang... dalam nada membodeknya... macam mama tak tau.... walhal baru jer semalam diorang makan kek aiskerim ...hai layan jer la....

Then pagi lagi ayah dah bangun semelih ayam kluk-kluk ngan 4 ekor itik... kena la mama masak best2 ni.... masak nasi tomato, ayam kluk2 masak merah, yg tulang2 dia ma masak dalca kari... malas nak buat acar...hiris timun dan tomato jer...dah.... haii... sedapnya mama masak dah la kekenyangan ayah ni...ngantuk la pulak...zzzzzzzz...

sedar2 dah 4.30 petang...alamak...lambat dah ni... jom siap semua.... udahnya kul 5.30 ptg baru bertolak...sampai dah 6.45ptg... makan2 sambil sembang2 dan lepas solat Isya' kami bertolak balik....

Bye Aiman...jaga diri, tabahkan hati...sabar ya... semua orang yg nak berjaya kena melalui semua proses ni... belajar kat Matrik tak sama cam sekolah.... kami tau Aiman boleh..InsyaAllah kalau ayah, mama dan abang dah berjaya melalui zaman matrikulasi ni...InsyaAllah Aiman pun boleh....

Sayu pulak hati bila nak tinggalkan anak aku yg sorang ni...huhu....nanti Ma datang datang lagi....






[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2008.

ns4008229.ip-198-27-68.net